Psiholog Vasile Baghiu

Vasile Baghiu (n. 1965) este psiholog clinician practicant autonom, cu drept de liberă practică atestat de Colegiul Psihologilor din România (Codul CPR: 13253 ).
Este licenţiat în psihologie şi a absolvit un master în consiliere psihologică şi educaţională. A urmat cursuri de formare în terapia narativă susţinute de profesorul Ovidiu Gavrilovici (Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi”/ Asociaţia Psiterra) şi psihoterapeutul Hugh Fox (The Institute Of  Narrative Therapy, UK).
Lucrează în calitate de psiholog la Compartimentul de Promovarea Sănătăţii al Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.
Până la obţinerea licenţei în 2008, a avut mai multe experienţe de muncă în profesia de asistent medical: la Sanatoriul TBC Bisericani, în laboratorul de toxicologie şi în compartimentul de promovarea sănătăţii ale D.S.P. Neamţ, într-un cabinet privat de cardiologie şi, mai recent, într-un spital din Germania.
Începând din 2014, predă nursing la Şcoala Postliceală Sanitară din Piatra-Neamţ, unde este profesor titular.
Având în paralel şi o activitate de jurnalist, Vasile Baghiu a fondat prima revistă de educaţie pentru sănătate din România, Modus Vivendi, din care au apărut, între 2007 şi 2012, 20 de numere, a publicat numeroase articole pe teme medicale şi din domeniul psihologiei în Viaţa medicală şi a realizat între 2004 şi 2015 emisiunea EST-TV Cultura sănătăţii. De asemenea, a iniţiat şi susţinut în şcoli, prin numeroase workshop-uri şi prelegeri, proiectul “Sănătatea lecturii”.
Vasile Baghiu este, de asemenea, scriitor, autor a şapte volume de poezie, o culegere de proză scurtă şi trei romane, fondator al conceptului literar al “himerismului”, prezent cu traduceri din opera sa în diferite spaţii culturale. A beneficiat de burse de creaţie în Germania, Elveţia, Austria, Marea Britanie.
Este căsătorit şi are doi copii. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Riscurile pentru sănătate ale muncii didactice

Terapia narativă în nursing

Cititul şi sănătatea